Makacska konyhája: Erdélyi fejtettbab leves
"Ne félj az ismeretlentől" Végül komolyan hinni kezdtem abban, amit a kutatás törvényének hívok. Nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy, hogy hátrahagyj mindent ami biztonságot nyújtott - és lehet az bármi, az otthonod vagy a kedvenc étte
Kalandok a konyhában : Ajánlataim húsvétra: levesek
Ha elkészítettél valamit a blogomról, és jól sikerült (vagy sem), vagy ha csak egy jó ötletet is kaptál tőlem, örülnék, ha megírnád kommentben, esetleg fotóval együtt elküldenéd az alábbi emailcímre.:)
Takarékos konyha
Hozzávalók tészta: 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 dl meleg víz, fél teáskanál só, feltéthez: egy kisebb egész vagy 1 nagyobb darab vöröshagymának a fele, petrezselyemzöldje , 3-4 evőkanál tejföl, szalonna, kolbász, reszelt sajt.
Kalandok a konyhában : Fokhagymás leves
sedithírta.... Kata, gondoltam, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki így csinál! Kár lenne az ilyesmit kidobni, pazarlás lenne. Természetesen, ha a combot is kifilézem, azt a csontot sem dobom el. Illetve, van olyan levesnek való aprólékom, amit kimon
Erdélyi paszulyleves | NOSALTY
Erdélyi paszulyleves recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Az erdélyi paszulyleves elkészítési ideje: 110 perc
Zakuszka - Erdélyi Receptek
Zakuszka Padlizsános zakuszka Hozzávalók: 5 kg padlizsán (vineta) 3 kg paradicsompaprika (gogos) 2 kg kápia paprika; 1 liter paradicsomlé vagy velő
Rozi erdélyi,székely konyhája: Zöldpaszuly,(zöldfuszulyka ...
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymát és a felaprított zöldségeket pár percig dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a zöldpaszulyt, átkeverjük a zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük forró vízz
Erdélyi töltött káposzta | Nemzetikonyha
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Erdélyi Konyha - Levesek
Fotó és recept: Sütő Edith Magdolna Kolbászos-lestyános karalábéleves. Fotó és recept: Gál Edith Kukoricás-tejszínes krumplileves
* Erdélyi konyha (Gasztronómia) - Meghatározás,jelentés ...
Megjelent az Erdélyi Konyha 2011-es Kalendáriuma, amelyben minden napra található egy-egy recept, plusz minden hónapról egy kisebb leírás és gasztro horoszkóp is. 416 színes oldal, fényképes receptleírással, az ára pedig 15 lej és az újságárusoknál k